Sciencecup2
Lily, Emil og Gustav præmieres til det regionale mesterskab i Science Cup.

Lily, Emil og Carl Gustav fra HTX2A, Teknisk gymnasium på ESNORD i Helsingør, er lige gået videre til den landsdækkende finale i Science Cup med deres spændende og avancerede ble-sensor, JUVO, som de har udviklet til brug i ældreomsorg på plejehjem m.v.

De er nu blandt de 8 regionale vinderteams, der kan vinde finalen, der foregår 11. maj i Ingeniørforeningen i København.
Her har de mulighed for både at vinde Ellehammerprisen for bedste prototype - og prisen for bedste internationale perspektiv.
Projektet er udviklet i HTX-faget Teknologi, hvor eleverne skal udvikle innovative teknologiske løsninger på samfundsproblematikker.
Eleverne laver selv problemformuleringen og udvikler selv løsningen i form af en prototype.

Løsning til ældreomsorg

HTX-temaets løsning består af en fugtighedssensor som bliver en del af moderne ældre-bleer.
Sensoren er koblet til et IT-system, som kan informere personalet, så bleen skiftes hurtigst muligt.
Eleverne har selv indkøbt IT-komponenterne der indgår i løsningen, og har arbejdet med programmeringen af systemet i faget Informationsteknologi.

International bedømmelse

Til finalen skal mindst 2 ud af 10 minutter af gruppens præsentation foregå på engelsk for at kunne kvalificere sig til den internationale pris. Der vil være en dommer fra USA, som bedømmer den engelske præsentation og løsningens innovative potentiale internationalt.
Projektet og Science Cup er et godt eksempel på hvordan der på HTX arbejdes med virkelighedsnære problemstillinger, hvor teori og praksis spiller tæt sammen.
Læs mere om Science Cup hér.Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
Esnord sender 8-10 gange årligt nyheder om skolen og uddannelserne.


Jeg interesserer mig for:Tak for din tilmelding
Tilmeld dig nyhedsbrev