Ny uddannelsesinstitution i Nordsjælland

En samling af flere ungdomsuddannelser i Nordsjælland kan snart blive en realitet for ca. 5.500 elever. Bestyrelserne for de to institutioner København Nord (Knord) og Erhvervsskolen Nordsjælland (Esnord) godkendte i går den 13. december at fusionere, hvilket formentlig bliver med virkning fra den 1. januar 2019.

 

UNord

Uddannelsesinstitutionen får efter fusionen navnet UNord, som er en forkortelse for Uddannelser i Nordsjælland.

”Vi har valgt dette navn for på én gang at signalere, at vi dækker mange uddannelser, og at vi udbyder dem i den nordlige del af Sjælland. At vi så samtidig kan beholde navnet Nord, der er fælles for de to fusionerede skoler, er ekstra godt”, udtaler direktør for UNord René van Laer.

 

Bredt udbud af uddannelser

UNord vil kunne udbyde ungdomsuddannelser inden for både det gymnasiale område og inden for erhvervsuddannelsesområdet. Den samlede uddannelsesinstitution vil ud over ungdomsuddannelser også udbyde efter- og videreuddannelse på bl.a. transport, medico og det merkantile område.

Elever vil kunne tage en uddannelse hos UNord i fire byer: Frederikssund, Helsingør, Hillerød og Lyngby.

”Vi vil gerne styrke både ungdomsuddannelser og efteruddannelse i hele Nordsjælland, så vi er meget tilfredse med denne fusion”, udtaler bestyrelsesformand for Esnord, Jens Olav Pedersen.

Esnord og Knord samarbejder allerede i Frederikssund, hvor begge skoler har uddannelser inden for både erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser på Campus Frederikssund. Flere skoler er med i dette samarbejde, hvilket giver et bredt uddannelsesudbud i Frederikssundområdet.

”Jeg ser frem til at videreføre de erfaringer vi har gjort os i Frederikssund. Vi vil udvikle campustanken i Helsingør, og lidt længere sigt også i Hillerød. Vi vil gerne sikre endnu bedre faciliteter og muligheder for uddannelse for unge mennesker i hele Nordsjælland”, siger Jes Damsted, bestyrelsesformand for Knord.

 

Direktion Og Bestyrelse

På fotoet ses Adrian Tresoglavic (konstitueret direktør for Esnord), Jes Damsted (bestyrelsesformand for Knord), Jens-Olav Pedersen (bestyrelsesformand for Esnord), Christian Grønnemark (Næstformand for Knords bestyrelse) og René van Laer (direktør for Knord).

For yderligere information:

René van Laer, direktør for Knord og kommende direktør for UNord: tlf. 40 28 28 94, mail. rl@knord.dk

Jes Damsted, bestyrelsesformand for Knord: tlf. 21214668, mail: jes.damsted@live.dk

Jens Olav Pedersen, bestyrelsesformand for Esnord: tlf. 20 24 16 88, mail jep@def.dkTilmeld dig
vores nyhedsbrev
Esnord sender 8-10 gange årligt nyheder om skolen og uddannelserne.


Jeg interesserer mig for:Tak for din tilmelding
Tilmeld dig nyhedsbrev