En samling af de erhvervsrettede uddannelser i Nordsjælland kan være på vej for 5.500 elever. København Nord (Knord) og Erhvervsskolen Nordsjælland (Esnord) undersøger muligheden for at fusionere med virkning fra den 1. januar 2019. Formålet er at styrke uddannelsesudbuddet i hele den nordsjællandske region.

Mandag meddelte Uddannelsesministeriet, at ministeriet ser med positive øjne på en samling af skolerne, og nu går det konkrete fusionsarbejde så i gang.

”Vi vil hellere samarbejde end konkurrere, når det gælder arbejdet med at sikre kvalificerede og kompetente medarbejdere til virksomhederne i Nordsjælland. Og det er jo det, der er formålet med vores skoler”, siger Jes Damsted, bestyrelsesformand for Knord og Jens-Olav Pedersen, bestyrelsesformand for Esnord.

”Fremtiden kræver, at vi styrker de erhvervsrettede uddannelser i Nordsjælland. Det vil ske med den her samling. Både virksomhederne og fremtidens medarbejdere har brug for det.”, siger Jens-Olav Pedersen, bestyrelsesformand for Esnord. Samtidig betyder det også en oprustning af efter- og videreuddannelsesmulighederne i hele Nordsjælland.

”Med samlingen styrker vi kompetencerne på arbejdsmarkedet i Nordsjælland, både på det merkantile område og på håndværkerområdet. På det merkantile område får vi bedre sammenhæng mellem de forskellige skoler og lokaliteter.”, understreger Jes Damsted, bestyrelsesformand for Knord.

Det konkrete arbejde med samlingen skal foregå frem mod årsskiftet. Der er ikke tale om, at alle skal samles på en adresse, men der kan ske flytninger af nogle uddannelser mellem de skoler, der indgår i fusionen.

Medarbejderne og eleverne på de to skoler informeres nærmere i de kommende dage, hvorefter direktionerne og bestyrelserne tager fat på det konkrete arbejde.

Jes Damsted og Jens-Olav Pedersen er i øvrigt åbne for, at andre institutioner kan involveres i et tættere samarbejde i de kommende år.

De to skoler har tilsammen 5.500 elever og 680 undervisere. Den samlede årlige omsætning er på 510 millioner kroner.Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
Esnord sender 8-10 gange årligt nyheder om skolen og uddannelserne.


Jeg interesserer mig for:Tak for din tilmelding
Tilmeld dig nyhedsbrev