Esnord satte demokratiet på programmet


I dag blev der afholdt "Demokratiets dag" for GF1-eleverne på Milnersvej. Der blev afholdt workshops, hvor eleverne skulle tage stilling til en række politiske spørgsmål og prioritere deres ønsker og valg. Og så var der paneldebat med en række ungdomspolitikere, der diskuterede uddannelsespolitik m.m.

EUX-eleverne Julian Lastro og August Bruun Henriksen med fagretningen Fremtidens Byggeri var blandt de engagerede elever. ”Det har været en rigtig god dag. Jeg har fået et bedre overblik over, hvad de forskellige partier mener, og det er rart, for jeg skal stemme til næste valg. Faktisk har jeg også fået et mere nuanceret blik på den anden fløjs politik. De har også gode pointer”, fortæller Julian, som er medlem af Esnords elevråd. Hans klassekammerat August er enig: ”Det var fedt at få et indblik i ungdomspolitikernes holdninger. Vi fik også talt med nogle af dem i pauserne”. August overvejer også at blive en del af Esnords elevråd, så han kan få indflydelse på sin hverdag.

Dagen var arrangeret af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), ordstyrer var Maria Ladegaard (DUF). Deltagere i panelet: Lasse Thygesen (Erhvervsskolernes ElevOrganisation, EEO), Mai Villadsen (ungdomspolitisk rådgiver, Enhedslisten), Matthias Ulberg Kristensen (SFU), Marcus Guldager (DSU), Kristian Hegaard (Radikale Venstre) og August Strengaard (VU).Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
Esnord sender 8-10 gange årligt nyheder om skolen og uddannelserne.


Jeg interesserer mig for:Tak for din tilmelding
Tilmeld dig nyhedsbrev