DM i Skills er det store årlige danmarksmesterskab, hvor unge kæmper om at blive landets bedste håndværkselever. Seks elever fra Esnord er gået igennem skole- og regionsmesterskaber, og er nu klar til at dyste om danmarksmestertitlen.
DM i Skills løber af stablen den 4.-6. februar 2016 i Messe C i Fredericia.

Her kan du møde eleverne, som skal repræsentere Esnord


Murer

Skills Murer Lillebanner

"Det, jeg elsker mest ved mit fag, er, at når jeg laver et stykke arbejde, så står det der også om 20 år."

Oliver Ørum er 19 år og repræsenterer Esnord i murerkonkurrencen. Under regionsmesterskaberne, og ved træningen på skolen, har Oliver arbejdet på at blive bedre til at arbejde koncentreret, uden at lade sig distrahere. Sammen med Esnords flisemurer Julius, har han været på træningslejre med landstræneren, hvor de blev udfordret i de forskellige opgaver, som de vil møde ved Skills. Når Oliver om et år er udlært, vil han gerne ud og arbejde som murer, og måske en dag læse videre til bygningskonstruktør.
Oliver er i lære hos Murermester Bent Rømer ApS i Allerød.


Flisemurer

 Skills Flisemurer Lillebanner

 "Jeg glæder mig til at vise publikum i Fredericia, hvad jeg kan, og hvor dygtig man kan blive til et fag, hvis man virkelig vil det."

Julius Ambus er 18 år og repræsenterer Esnord i Flisemurerkonkurrencen. Han glæder sig til konkurrencen, som der er blevet trænet intenst til. Både på skolen, hvor stopuret har været fremme ofte, og når arbejdsdagen er slut har han trænet videre derhjemme, og har afsluttet med træningslejr med landstræneren. Julius håber han kan være med til at udfordre nogle af de fordomme, folk har om, at alle og enhver kan være håndværker, og at det er pærelet. Det er det ikke, det er kompliceret og kræver skills!
Julius er i lære hos Bang Nielsen i Jægerspris.


Gastronom

 Skills Kok Lillebanner

"Jeg glæder mig til at se, hvordan jeg håndterer presset, det bliver spændende. Og så kommer der en masse, jeg kender, over til Fredericia og bakker mig op: min familie, gamle klassekammerater og så selvfølgelig lærere fra skolen, som udgør et stærkt hold. Det bliver fantastisk."

Mark Brøndum Christensen er 18 år, og repræsenterer Esnord i kokkenes konkurrence. Han elsker at lave mad og har vidst siden han var 12 år, at han skulle være kok og have sin egen restaurant. Udover at træne på skolen, har Mark også haft god opbakning fra sin læremester, der også selv er tidligere konkurrencedeltager.
Mark er i lære på Skodsborg Kurhotel.


Personvognsmekaniker

 Skills Mekaniker Lillebanner

 "Det bliver fedt at blive udfordret til det yderste. Jeg kan godt lide konkurrencer, og at vise jeg er god til noget."

Yannik Willumsen er 21 år og repræsenterer Esnord i konkurrencen for personvognsmekanikere. Fra Yannik var helt lille, har han skilt ting ad, for at se hvordan de var lavet. Og da det også gik ud over storebrors legetøj, måtte Yannik derfor også hurtigt lære at samle dem igen. Træningen til Skills er foregået dels på skolen, hvor der er blevet øvet hvordan man koncentrerer sig med mange mennesker og larm tæt på. I fremtiden vil Yannik gerne fordybe sig i fremtidens tekoilogi, der på bilfronten især handler om el- og hybridbiler.
Yannik er i lære hos Bilhuset Allerød.


VVS

 Skills Vvs Lillebanner

 "Jeg glæder mig til følelsen i kroppen, når jeg skal gå og arbejde i den store hal"

Anders Zenius Weinreich Pedersener 18 år og repræsenterer Esnord i VVS konkurrencen. Selvom han er 2. års lærling, har han allerede placeret sig som en af landets bedste, og dyster derfor mod konkurrenter, der alle har været betydeligt længere tid i faget. Men det holder ikke Anders tilbage, han ser det som en det en sjov udfordring, og som god træning til svendeprøven. Anders vil gerne være selvstændig på et tidspunkt, og måske læse videre til ingeniør eller maskinmester. 
Anders er i lære hos Duemose VVS i Helsinge.


Ernæringsassistent

 Skills Ernaeringsassistent Lillebanner

 Jeg elsker at gå i dybden med den mad jeg laver, og give folk en god oplevelse – og samtidigt gøre dem mere sunde.

Phillip Thejll-Møller er 21 år, og repræsenterer Esnord i konkurrencen for ernæringsassistenter.  Træningen klarer Phillip dels derhjemme, og så er hans chef også blevet grebet af konkurrencefeberen, og satser nu på at Phillip skal nå top tre i konkurrencen. På skolen har Phillip trænet sammen med kokkenes konkurrencehold. Phillip kan både lide madlavning, og så vil han også gerne vejlede – derfor var ernæringsassistentuddannelsen det oplagte valg. I fremtiden overvejer Phillip at læse videre til diætist.
Phillip er i lære hos Skovly i Ganløse.Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
Esnord sender 8-10 gange årligt nyheder om skolen og uddannelserne.


Jeg interesserer mig for:Tak for din tilmelding
Tilmeld dig nyhedsbrev