Undersøgelser viser, at mange forældre har et helt forkert billede af erhvervsuddannelser anno 2016. F.eks. ved de ikke, at der nu findes over 100 erhvervsuddannelser og at de fleste af dem kan man læse videre med. Derfor er Den Regionale Ungeenhed i Region Hovedstaden gået sammen med alle regioner og en række samarbejdspartnere om at udvikle kampagnen Dit barns fremtid.

Kampagnen er af flere årsager målrettet forældre. For det første fordi flere undersøgelser viser, at forældre spiller en meget vigtig rolle i de unges uddannelsesvalg. For det andet, fordi undersøgelser viser, at flertallet af forældre bliver ved med at rådgive deres børn til at vælge gymnasiet, fordi de opfatter det som den vej, der giver flest muligheder.

Mange forældre ved ikke særlig meget om erhvervsuddannelserne og har en række fordomme knyttet til erhvervsuddannelserne. Derfor undersøger de heller ikke altid alternativer til studenterhuen. Dette afspejler sig meget tydeligt i søgemønsteret til ungdomsuddannelser, hvor tre fjerdedele af de unge har det almene gymnasium som første prioritet.

Læs mere på sitet DitBarnsFremtid.dk

Se alle kampagnefilmene på YoutubeTilmeld dig
vores nyhedsbrev
Esnord sender 8-10 gange årligt nyheder om skolen og uddannelserne.


Jeg interesserer mig for:Tak for din tilmelding
Tilmeld dig nyhedsbrev