Sidste HG-elev

Jim Hedrich fra 2C fik æren af at afslutte HG-uddannelsen på EUD og EUX Business. Her er han flankeret af sin lærer Søren Jonassen til venstre og uddannelsesleder på EUD og EUX Business, Yngve Dinsen. 

 

Den gamle HG-linje på Erhvervsskolen Nordsjælland, Campus Helsingør fejrer i år den sidste årgang elever.  Herefter kan man kun læse EUD og EUX. 

 

Det, der førhen blandt lærere, elever og mange andre i daglig tale gik under navnet HG (Handelsskolernes Grunduddannelse) er nu en saga blot. Fra i år er det ikke længere muligt at læse HG på Erhvervsskolen Nordsjælland, Campus Helsingør. I stedet overgår stedet nu fuld tid til de nye EUD- og EUX-uddannelser.

 

Uddannelserne afkortes og man får studiekompetence

Det nye ved EUD- og EUX-uddannelserne er, at de er kortere end det gamle forløb. Nu tager grunduddannelsen kun et år, hvor den tidligere tog to. Samtidig har man mulighed for at opnå det, der hedder almen studiekompetence. Hvis man tager den nye EUX-uddannelse får man højere niveauer i en række fag, og det gør, at man kan læse videre efter uddannelsen.

 

Fleksibel uddannelse og studiestart

De nye EUD- og EUX-uddannelser byder også på flere fordele, hvis man sammenligner med den gamle HG-ordning. Nu er det muligt at springe ind og begynde at læse, når man har tid til det. Der er studiestart både til august og til januar, og man kan begynde på GF1 (Grundforløb 1) eller GF2 (Grundforløb 2) på begge uddannelsesretninger, hvis man har de fag der skal til.

EUD og EUX-uddannelserne har allerede kørt et år på EUD og EUX Business, og de første EUD-elever bliver færdige i løbet af denne uge.  

 

 Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
Esnord sender 8-10 gange årligt nyheder om skolen og uddannelserne.


Jeg interesserer mig for:Tak for din tilmelding
Tilmeld dig nyhedsbrev