Bubandt 2 Web

Den kendte freelancefotograf, Martin Bubandt, var på besøg på medie-og multimedieholdene på HHX/HTX i Helsingør torsdag d. 7. september.
Martin, som er fra Hornbæk, gik selv på HHX i Helsingør for 17 år siden, og fortalte om sit karriereforløb som fotojournalist, fra det første kamera, små lokale foto-opgaver og uddannelsen på Danmarks Journalist Højskole og anerkendelser som blandt andet tæller prisen Årets Pressefoto.

Masser af fotos

Dagen startede med en tour de force gennem Martins spændende karriere garneret med et par musikvideoer og en masse stærke billeder af blandt andet af Zlatan, Anders Fogh, Prins Henrik og Sort Sol, som er blandt de mange kendte mennesker, han har taget meget personlige fotografier af.
Og eleverne var hægtet på fra første øjeblik, hvor billederne blev krydret med Martins faglighed og personlige fortællinger og anekdoter.

Martin har en vigtig grundregel, som han altid følger, når han fotograferer. Den som ser billedet skal føle sig udfordret, provokeret og rykket som menneske. Et fotografi må aldrig være ligegyldigt.

Faglig dialog

Til sidst tog han fat i nogle fotografier fra multimedieholdet og gik i konstruktiv og faglig dialog om motiver, lys, detaljer, udtryk, vinkler og meget andet.
De 2 timer blev lidt af en foto- masterclass, hvor eleverne fik en masse fagligt input til at tage gode billeder til de projekter, som de arbejder med på valgholdene med Casper Henningsen, Nicklas Dørge Nielsen og Kim Pii.

Bubandt 3 Web

Bubandt 1 WebTilmeld dig
vores nyhedsbrev
Esnord sender 8-10 gange årligt nyheder om skolen og uddannelserne.


Jeg interesserer mig for:Tak for din tilmelding
Tilmeld dig nyhedsbrev