Grp Seattle Web
De 10 HHX-elever fra Helsingør med Cecilie Broberg Olsen forrest til venstre 

Ti elever fra anden- og tredje årgang på HHX-Handelsgymnasiet i Helsingør deltog i september-oktober i et 4 ugers internationaliseringsforløb i Seattle i USA.

Her var de sammen med 50 andre HHX'ere på tværs af årgange og skoler.
I forløbet blev eleverne blandt undervist i Afsætning og International Økonomi og var på virksomhedsbesøg på Starbucks, Microsoft og flyfabrikken Boeing.

En oplevelse for livet

Cecilie fra HHX3a deltog i forløbet og det har været en kæmpe oplevelse:
"Der var meget god undervisning i forløbet, så jeg lærte meget nyt og fik forbedret mine faglige kompetencer. Det gav også en masse erfaring socialt, at bo hos værtsfamilierne, som virkelig var meget søde. Men først og fremmest var det rigtigt personlighedsudviklende, og det kan helt sikkert bruges senere i livet. Det bedste minde er oplevelsen af den amerikanske kultur, der er markant anderledes end den danske. Og nu kender jeg en dejlig amerikansk familie rigtigt godt og vil helt klart holde kontakten med dem fremover!”

Globale kompetencer for både HHX og HTX

Trine Elmakies, der har eleverne i engelsk, var med i nogle dage af forløbet i Seattle:
"Vi kan se at elevernes engelsk er væsentligt forbedret på bare 4 uger og også kulturelt har det givet dem et godt indblik i det amerikanske samfund.
I en stadigt mere globaliseret verden er tværkulturel forståelse en vigtig
kompetence, og det har helt sikkert været en stor oplevelse som eleverne ikke ville have været foruden. Fremover indarbejder vi Seattle-forløbet i vores nye HHX-studieretning: Globale studier.
Vi arbejder også sammen med Experience America om udvikling af et tilsvarende forløb for HTX-eleverne med bl.a. gamedesign, programmering og robotudvikling som emner”.

Den overordnede koordinering varetages af den amerikanske organisation Experience America, som udvikler og tilbyder studerende fra hele verden højtprofilerede undervisningsforløb kombineret med spændende virksomhedsbesøg, god privat indkvartering og sociale arrangementer.

Læs mere om Experience America og Seattleforløbet hér: http://www.expamerica.net/

Seattle 2

En større gruppe af de 60 deltagende på Campus i Seattle.

Seattle Esnord 111115 Web
Inspektør, Janne Mikkonen sammen med Jesse Aujla og Olen Anderson fra Experience America - samt lærerteamet, der arbejder på fortsat udvikling af internationaliseringsforløbet - også for HTX.

 Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
Esnord sender 8-10 gange årligt nyheder om skolen og uddannelserne.


Jeg interesserer mig for:Tak for din tilmelding
Tilmeld dig nyhedsbrev