Studiepris 15 Web

De tre vindergrupper af årets studiepris - flankeret af filialdirektør, Malene Carmel i byrådssalen

Elever fra 3. årgang på HHX handelsgymnasiet i Helsingør har 3 uger i efteråret arbejdet med studieprisopgaven - en stor projektopgave stillet af Nordeafonden og HHX-lærerne i fagene Virksomhedsøkonomi og Afsætning.
Opgavens overskrift var ”Helsingør og oplevelsesøkonomi. Hvordan kan Helsingør skabe forretninger, positioner og brande sig med udgangspunkt i byens beliggenhed.“

Henover de 3 uger skulle eleverne lave en skriftlig rapport og en videopitch til bedømmelse af et panel bestående af lærerne og medarbejdere i Nordea, som har fulgt eleverne tæt i deres arbejde.

Prisoverrækkelse på Helsingør rådhus

Torsdag d. 26. november var elever og lærere så inviteret til prisoverrækkelse på Helsingørs smukke rådhus i Stengade, hvor blandt andre borgmester, Benedikte Kiær, talte til eleverne om hvor vigtige HHX-kompetencerne er for kommunen, byen og hele landet.

Førstepræmie til Multimarked-projekt

Malene Carmel overrakte præmier for i alt 40.000 kroner til de tre bedste projekter. Førstepladsen gik til Lucas Kristensen, Lukas Trampedach, Elias Gludsted og Jonas Krøyer fra hhx 3.a, med projektet Multimarked Helsingør, hvor eleverne fortæller:
“Vores idé var et multimarked, som er et sted hvor virksomheder i Helsingør kan købe en bod, for at vise deres produkter frem til lokale eller turister, så det så kan sælges. Det er så planen at alle boder bygges op af genbrugsmaterialer, og at lægge det i Siemens-hallerne, så det bliver lidt ligesom en basar, bare bærdygtigt og bedre.”

1Plads Web

Projektet fik ros for en velbearbejdet, realiserbar platform til forretning i byen. Derudover havde de fokuseret på bæredygtighed og genbrug – en vigtig dimension i vores tid.

Andenpladsen gik til Aske Meyer, Bafrin Rashid, Andreas Aagaard og Alise Brøgger fra HHX3b, med projektet Helsingør Steps. Deres simple løsning blev valgt da den skabte god forbindelse mellem Kronborg, haven og byens andre attraktioner ved hjælp af nudging.

Tredjepladsen gik til Magnus Djurhuus, Oliver Durafour, Rasmus Trausen og Victor Rosborg fra HHX3a, med projektet Story House Elsinore. De havde søgt inspiration i udlandet og fokuserede på at skabe forretning i Helsingør med turister som målgruppen.

I bedømmelsen havde dommerne til en forandring vægtet en kreativ proces og løsning for at styrke innovationen blandt alle de deltagende. Tidligere år har der været mere fokus på budget og regnskab.Tilmeld dig
vores nyhedsbrev
Esnord sender 8-10 gange årligt nyheder om skolen og uddannelserne.


Jeg interesserer mig for:Tak for din tilmelding
Tilmeld dig nyhedsbrev